Traductor

miércoles, 2 de abril de 2014

El bolet

El bolet és un aliment beneficiós per la nostra salut ja que pot regular el sistema immunitari, el nivell de colesterol o la tensió arterial. A més, hi ha nombrosos estudis que avalen que la ingesta quotidiana o freqüent d'alguns bolets pot prevenir algunes malalties del cor o fins i tot el càncer.


Només té 20 calories per cada 100 grams gràcies al seu alt contingut en aigua. Cada bolet conté:

ERGOSTEROL: és una substància que es troba en els teixits vegetals i que pot transformar-se en Vitamina D. Afavoreix l’absorció del calci i el fòsfor, el que contribueix a la mineralització dels ossos i les dents.

VITAMINA B2: que permet la producció d’anticossos i de glòbuls vermells per tal de participar en la producció d’energia i en el manteniment del teixit epitelial de les mucoses.

VITAMINA B3: ajuda a aprofitar més els hidrats de carboni, grasses i proteïnes, producció de les hormones sexuals i en la síntesi del glicogen per la correcta reserva d’energia en forma d’hidrats de carboni en el fetge i en els músculs de l’organisme. A més juga un paper important en el creixement.

IODE: és el mineral que intervé en els processos de creixement, a més de ser un mineral indispensable pel bon funcionament de la glàndula tiroides la qual regula el metabolisme.

POTASSI: mineral necessari per a la transmissió i la generació d’impulsos nerviosos per l’activitat muscular normal. A més intervé en l’equilibri de l’aigua dins i fora de la cèl·lula.

FÒSFOR: mineral que té una important funció estructural ja que forma part dels ossos i les dents i ajuda en els processos d’obtenció d’energia.




No hay comentarios:

Publicar un comentario