Traductor

lunes, 31 de marzo de 2014

Quines són les fruites i verdures de temporada?

Bé, ara tenim de temporada la carxofa, els espinacs, les cols, el bròquil, les escaroles, la maduixa, la taronja i el tomàquet raf i cor de bou.
En aquesta publicació us insertaré una imatge dels nostres productes per a que pogueu veurel's tots. A més a més us informarem a nivell de salut per a què és important el consum d'aquests.

Si comencem per la carxofa podem veure que es una verdura rica amb hidrats de carboni, aporta poques calories al nostre cos, té un alt contingut amb fibra i sodi, és rica amb vitamines de tipus C, B3,B5 i B6 i a més a més està indicada per a totes les malalties funcionals i orgàniques de fetge i vesicula.

Els espinacs són una planta conreada de la família de les anarantàcies, és una bona font d'àcid fòlic, fibra i vitamines entre d'altres. Es recomana en persones obeses per la gran digestivitat que ofereix. Té un alt contingut de vitamina A, ferro, calci etc.
Les fulles són utilitzades en tractament de càlculs urinaris, en símptomes febrils, inflamació dels pulmons i bronquis i també en dificultats respiratòries.

La col és una varietat silvestre bianual, de fulles enteres, carnoses etc. Les propietats medicinals de la col són usades desde fa molt temps. Degut a les seves propietats dietoteràpiques prevé del càncer.

Els bròquil com altres membres de la col són molt nutritius. Uns 100 grams de bròquil té 20 calories, dos grams de proteïnes, quatre grams de glúcids i dos grams de fibra. A part també té una quantitat de vitamina C.



La maduixa és destacada per la gran aportació de vitamina C que protegeix el sistema immunitari, té  l'acció antioxidant i afavoreix l'absorció del ferro dels aliments. Amb només 100 grams es cobreixen les necessitats diàries d'aquesta vitamina.
És especialment recomanable per tractar estats d'anèmia, i per a dones embarassades i lactants. L'àcid folic de les maduixes és un element imprescindible durant l'embaràs ja que ajuda a prevenir l'espina bífida i col·labora en el perfecte desenvolupament del sistema nerviós del fetus.

La taronja com tots els cítrics és ric en vitamina C i és habitual menjar-ne senceres així com en forma de suc. Tanmateix la taronja té un valor energètic escàs pel seu elevat contingut d'aigua i riquesa de vitamina C, àcid fòlic i minerals, com potassi, magnesi i calci. Conté quantitats apreciables de beta-carotè, responsable del seu color i conegut per les seves propietats antioxidants, a més dels àcids màlics, oxàlic etc.


Per últim el tomàquet és un aliment escàs en calories. 100 grams de tomàquet aporten 18 kcal, la major part del seu pes es aigua i el segon constituent és hidrats de carboni. El tomàquet aporta molt potassi i magnesi, és un vegetal ric en vitamines B1,B2,B5 i C. Durant els mesos d'estiu el tomàquet és una de les fonts principals de vitamina C.






2 comentarios:

  1. És molt macaa la fruita! Té calitat!

    ResponderEliminar
  2. Quina calitat!! Es nota que no es de supermercat...

    ResponderEliminar